19 Nisan 2008 Cumartesi

Anneanne Ziyareti


Babamızın bu haftasonu kursu olduğundan ,anne-kız program yaptık . Cumartesi sabah kahvatımızı yaptıktan sonra( ilk defa uzun yolda araba kullandım bu burada ) İzmit'e yola çıktık . Çok keyifli ve sakin bir yolculuk yaptık . Anneanne ve Dedemizle özlem giderdikten sonra , üniversiteden yakın arkadaşım Ezgi'nin ablası Esra ve eşi Eftal 'in 4 Nisanda bir oğulları dünyaya geldi . Zeynep,Anneannesi ve ben onları ziyarete gittik . Eren bebek 36. haftada doğduğundan birazcık minik ama bir o kadar da sevimli ve uslu bir bebekti.( inşallah sakinliği böyle devam eder.)Allah analı , babası büyütsün tekrar.
Bir sene sonra bir bebeği kucağıma almak ve koklamak eski günleri hatırlamamı sağladı , neleri geride bırakmışız .
Bebek ziyaretimizi bitirdikten sonra Outlet alışveriş merkezine gittik.Havanın güzel , birde indirim panayırının olması sebebiyle çok kalabalıktı .Bizde bu panayırdan nasibimizi aldık , Zeynep için yazlık bişeyler , kendim içinde yazlık bir ayakkabı aldım .Zeynep in uykusu geldiğinden ,anneannemizin evinin yolunu erken tutmak zorunda kaldık.

Zeynep in yemesi uzun bir süredir problem olduğundan , mama sandalyesiz nasıl yediririm diye düşüyordum hep ev dışında ,anneannesi buna çözüm buldu ve kuzucuğu için sandalyeyi yastıklarla yükseltti ve nefis bir sandalyesi oldu Zeynep'in . Zeynep o sandalyede oturmaktan acayip keyif aldı , sanırım kendini büyükmüş gibi hissetti .

17 Nisan 2008 Perşembe

13. Ay Doktor Kontrolümüz

Zeynep aylardan sonra ilk defa olarak Nazmi dedesini ( Sevgili doktorumuz ) görünce ağlamadı.Çok büyük bir şaşkınlık yaşadım , Zeynep in Nazmi dedesini gördüğünde çıldırmış gibi ağlaması gerekiyordu . Sanıyorum kızımız büyüyor .
Önce boy ,kilo ve baş çevresi kontrolleri yapıldı . Kilomuz 9,5 kilo (geçen ay 9,4 kilo) , boyumuz 76 cm ( geçen ay 74,5 cm ) ve baş çevremiz 45,5 cm ( geçen ay 44,5 cm ) oldu . Sonrasında heryerimiz dinlendi , kulaklar kontrol edildi . Son olarakta Zeynep in verem aşısı tutmadığından tekrar verem aşısı olması gerekliydi . İğne derisine girer girmez birazcık ağladı , 2 gün banyo yapamayacağız , aşı ateş yapmazmış .
Kilo artışımız biraz az olmasına rağmen , o kiloyu alması bile beni mutlu etti , uykuda olduğu dakikalar dışında Zeynep i otururken görmeniz imkansız , sürekli bir yerlere ,birşeyler taşımakla meşgul çünkü , bir oyuncağı alıyor , diğerini bırakıyor . Laf yetiştirmeler başladı iyice , akşam dikkat ettimde mama , baba , dede , gel gel , su ilk kelimelerimiz . Konuşamamasına rağmen çıkardığı sesler ve parmaklarıyla her şeyi ifade edebiliyor . Verdiğim komutlarda tam olarak yerine getiriliyor.( Git şunu al , bana getir gibi )
Eline vermiş olduğum 6 kart arasında aslanlı kart nerde dediğimde , bütün kartlara bakıp aslanlı olanı bulması , epey yol kat ettiğimizin göstergesi gibi geliyor bana .
Bazen düşünüyorumda , zaman bir çocuk gelişimi için ne kadar hızlı ilerliyor .

16 Nisan 2008 Çarşamba

İlk Tiyatro Deneyimi


Babannesi ve Dedesinin komşuları Ahsen Teyzemizin Akatlar Kültür Merkezindeki resim sergisini gezip , Kültür Merkezinden çıkacakları esnada üç minibüs dolusu anaokul öğrenci görünce , bu çocuklar niye geldiler diye etrafa sormuşlar ve bir müzikli tiyatro için geldiklerini öğrenmişler . Zeynep in içeride sonuna kadar kalamayacağını düşünerek , anaokulu öğretmeninden içeri girebilmek için izin istemişler . Anaokul öğretmenine teşekkür ederiz nezaketi için .Zeynep için güzel bir deneyim oldu , çok keyif almış , sonuna kadar izlemiş , Barış Manço'nun Arkadaşım Eşşek şarkısıyla çocukları çoşturmuşlar , sahnede eşşek kostümlü biri dans ediyormuş , biraz daha büyük olsaydı ( en az 3 yaşına gelmesi gerek ) sahnede bütün çocuklarla beraber , Zeynep'te dans edebilirdi . Akatlar Kültür Merkezinde 23 Nisan için değişik etkinlikler düzenlenecekmiş bu arada , Zeynep için eğlenceli olacağını umuyoruz .

15 Nisan 2008 Salı

Hidiv Kasrında Bir Bahar Günü




Baharın gelmesiyle beraber gezme programlarımız arttı , geçen hafta Yıldız Parkında , bu hafta Hidiv Kasrındaydık . Annesinin iş te olduğu zamanları dedesi ve babannesiyle geçiren Zeynep , evdekilere hareket veriyor . Dedesi ve babannesiyle arabaya binip , lale bahçelerinde geziniyorlar .





Zeynep in dışarıda sakin ve uyumlu bir gezi arkadaşı olması sebebiyle , babannesi ve dedesi bu fırsattan yararlanıp öğlen kahvelerini yudumluyorlar .
















Zeynep sayesinde 39 yıldır beraberliklerini sürdüren dedesi ve babannesi de 2. baharlarını yaşıyorlar.



























13 Nisan 2008 Pazar

Carrefour gezintimiz


Gezmeyi çok seven kızımız , pazar günleri dışarı çıkmayı sevmeyen babasını bile kandırmayı başarıp , kendini gezdirtiyor .

Gezerken ki keyfimiz süper , sağa sola el sallamalar , öpücük yapmalar , gezerken herkesin dikkatini çekiyor .

Sağda solda köpek , kedi , dört ayaklı grubundan olan bütün canlılar favorimiz , hepsine gel gel yapıyor , onun gel geline karşılıksız kalan , onu anlamayan dört ayaklılara ise yüksek sesle kızarak derdini anlatmaya çalışıyor